FUNDERINGSWERKEN

Funderingswerken

Antwerp Funderingen begrijpt als geen ander hoe belangrijk een solide fundering is voor uw bouwproject. Onze expertise in funderingswerken vormt de basis voor een succesvolle constructie, en we nemen deze verantwoordelijkheid uiterst serieus.

We begeleiden u door het gehele proces, van de eerste uitlijning tot de laatste inspectie. Onze funderingswerken zijn niet enkel beperkt tot bij een nieuwbouw; we staan klaar voor allerlei projecten, waaronder uitbouw (vb. garages, tuinhuizen, enz.), bijbouw en meer.

Om u een beter idee te geven van het gehele proces, doorlopen we kort de “typische” funderingswerken van een nieuwbouw, stap voor stap.

Stap 1: Uitlijnen

Voordat de grondwerken kunnen beginnen, wordt er een nauwkeurige uitlijning gedaan. Dit cruciale stadium zorgt voor de exacte positionering van de fundering volgens het bouwplan. We vereisen op voorhand dus ook een stabiliteitsplan om de structurele integriteit van het project te waarborgen.

Stap 2: Uitgraven

Nu begint het echte werk. Tijdens deze fase wordt de aarde zorgvuldig uitgegraven om ruimte te maken voor de fundering. Hierbij wordt er rekening gehouden met de specificaties van het bouwplan. 

Hoe diep we zullen uitgraven en de soort fundering, hangt natuurlijk af van het bouwplan.  De meest voorkomende funderingssoort voor huizen is fundering op staal, waaronder strookfunderingen, plaatfunderingen en poerfunderingen. We zijn gespecialiseerd in meerdere soorten:

      • Strookfundering
      • Ringfundering
      • Plaatfundering
      •  Poerfundering
      • Paalfundering
      • Puttenfundering

Stap 3: Rioleringswerken

Na het uitgraven zullen afvoerbuizen aangelegd worden zodat afval- en regenwater afgevoerd wordt van het huis naar het gemeentelijke rioleringsnetwerk of naar een septische put, afhankelijk van de situatie.

Stap 4: Bekisting & betonwapening

Vervolgens zal de fundering bekist moeten worden om deze klaar te maken om te storten. Hierbij zullen de kantplanken nauwkeurig uitgelijnd zijn en veelvoudig gecontroleerd worden met de benodige gereedschappen.

Wanneer we spreken over een fundering op staal, komt er wapening tussen de kantplanken. Onder de wapening komt er een zandlaag die dan afgedekt wordt met plasticfolie. Zo zal het vocht niet uit het cement lopen.

Om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke fundering een stuk sterker wordt, zullen er afstandhouders geplaatst worden zodat de wapening boven de ondergrond hangt.

Stap 5: Betonstorting

Uiteindelijk zal het beton gestort en afgewerkt worden tot bij de bovenkant van de kantplanken. Het beton zal geleverd worden met een betonpomp op locatie, het is een ideale manier om de fundering te realiseren met vers beton.

Tijdens het storten kunnen er luchtbellen sluiten in de fundering, daarom verdichten we het beton meteen na het storten met een trilnaald.

Indien u een gevlinderde betonvloer wenst, kunnen wij dit ook doen door middel van een vlindermachine. Zo zal de betonvloer een compacte structuur krijgen. Een grote voordeel hieraan is dat de vloer dan zeer onderhoudsvriendelijk en hygiënisch wordt. 

Stap 6: Ontkisting

Na 3 tot 7 dagen zal het het beton uitgehard zijn en kan de ontkistingswerk beginnen. Antwerp Funderingen zal zelf verantwoordelijk zijn voor het opruimen van alle kantplanken.